Historie van het koor

The Lighthouse Singers is in 2004 ontstaan uit een doorstart van het Voorne ’s Mannenkoor. Het Voorne’ s Mannenkoor droeg van oorsprong de naam 'Oostvoorne ’s Mannenkoor' en is opgericht op 13 april 1934.
Met als standplaats Oostvoorne ontwikkelde het koor zich al snel als een traditioneel mannenkoor.

In 1991 verhuisde het koor naar Hellevoetsluis en werd de naam veranderd in Voorne ’s Mannenkoor. De eerste repetitie van het Voorne ’s Mannenkoor vond plaats op 14 september 2004.

Aart van der Gronden was in die periode de dirigent. Hij bewerkte een aantal liederen voor het koor wat in die tijd vele successen kende.


Mede door de concurrentie van andere grote koren uit Rozenburg en Spijkenisse bereikte het koor een dieptepunt. Met maar 26 leden moest de keuze gemaakt worden: stoppen of een doorstart maken.

The Lighthouse Singers

Het werd uiteindelijk een doorstart en met 16 oud-leden werd een frisse start gemaakt.
Met een nieuwe naam 'The Lighthouse Singers' en een lichter repertoire van Engelse en Nederlandse Evergreens uit de zestig en zeventiger jaren van de vorige eeuw, wat uiteindelijk een succes bleek te zijn.

Het allereerste optreden van The Lighthouse Singers was op 2 april 2005 bij de heropening van de Hellevoetse Vuurtoren van. Symbolischer kan bijna niet gezien de nieuwe naam van het koor.

In februari 2023 heeft er vervolgens een fusie plaatsgevonden tussen "The Lighthouse singers" en het dameskoor "Coro Fortesse". Om de naam en bekendheid van het koor in stand te houden is er gekozen voor
"Gemengd koor The Lighthouse singers".

 

Dirigenten

In maart 2007 kreeg het koor een nieuwe dirigent.
Amare Bilate bracht met zijn enthousiasme, de liefde van het zingen over op de koorleden. Niet alleen optredens werden enorm gewaardeerd maar ook de repetities werden weer een wekelijks genoegen.

Amare Bilate verliet het koor en in augustus 2013 nam de zeer muzikale pianist Ton van Nierop het stokje van hem over en zou dirigent blijven tot januari 2018.

Na het vertrek van Ton van Nierop kreeg The Lighthouse Singers voor het eerst in haar geschiedenis te maken met een vrouwelijke dirigente en kwam Ynke van der Wagt met haar charmante verschijning het koor versterken.
Deze wisseling van de 'Wagt' is een schot in de roos geweest.
Ynke heeft met het overbrengen van haar muzikale talenten het koor The Lighthouse Singers weer volledig op de kaart gezet!